background

Proces Simulatoren

Bij de ontwikkeling van competenties van proces operators speelt het inzetten van proces simulatoren alsmaar een grotere rol. Door de steeds betrouwbaardere bedrijfsvoering in installaties verwateren de competenties van met name panel operators. De tegenwoordige panel operator van continue processen lijkt steeds meer op een piloot in een Boeing 747. In de vliegtuigindustrie is het gebruikelijk dat piloten hun competenties onderhouden met simulatoren.

De proces simulatoren van Bio Base Europe zijn uitermate geschikt voor het trainen van panel operators. Het is met deze simulatoren zelfs mogelijk dat uw eigen personeel wordt opgeleid voor het onderhouden en aanpassen van de simulatiemodule.

 Simulatie_1

Behoudens voor bestaande installaties kan met de simulatoren ook uw nieuwbouw project van te voren worden gesimuleerd. Dit heeft als groot voordeel dat uw toekomstige operators tot in detail kunnen worden opgeleid voor het opereren van uw nieuwe installatie en voor emergency response. De proces simulatoren van Bio Base Europe worden ook ingezet in het regulier onderwijs in Zeeland en Oost-Vlaanderen. Om deze reden zijn de opleidingsfaciliteiten van het ROC in Terneuzen en die van de VDAB in Wondelgem onder simulatie gebracht. In principe is het zelfs mogelijk dat uw eigen personeel wordt opgeleid om uw installatie onder simulatie te brengen en operator trainingscenario's te ontwikkelen.

 

  Simulatie_2

(Om)scholingstrajecten

Vlaams

(Om)scholingstrajecten

Nederlands