home

Eerste nieuwsbrief Competence Development Center

24-12-2019

Het Competence Development Center: ontzorgt bedrijven in hun trainingsbehoefte

In deze eerste nieuwsbrief van het CDC, kort voor Competence Development Center, introduceren we ons graag even. Het CDC is onderdeel van Bio Base Europe Coöperatie, een vereniging van 4 bedrijfsleden, te weten Yara, Cargill, Trinseo en DOW. Daarnaast zijn ook Ecoservice Europe en Portiz (grote werkgevers in de Kanaalzone en het Sloegebied) lid. Graag willen we u periodiek (3x per jaar) informeren over ontwikkelingen op het gebied van training en scholing van uw medewerkers.

De leden voeren zoveel mogelijk van hun technische trainingen (met name certificerings- of compliancy trainingen als heftruck, gasmeten, VCA, flenzen enz.) voor operators en onderhoudstechnici uit via het CDC en waar mogelijk doen ze dat gezamenlijk. Dit biedt voordelen door schaalgrootte, maar biedt ook meer mogelijkheden deze trainingen in de regio te laten plaatsvinden. Bovenal ontzorgt CDC door de organisatie, administratie, kwaliteitsbewaking en inkoop van deze trainingen voor haar klanten efficiënt af te handelen.
In 2012 zijn deze activiteiten gestart en inmiddels is het CDC niet meer weg te denken in de trainingswereld, zo werden in 2019 meer dan 7.000 medewerkers van de lidbedrijven, maar ook van andere klanten, veelal in de procesindustrie, getraind. Het aanbod is in de tussentijd ook uitgebreid naar vaardigheid- en kenniscursussen, zoals Gezond werken in de Ploegen en Projectmatig werken, maar ook kantoortrainingen als Excel en Word. Elders in deze nieuwsbrief komen ook de (Nederlandse) taaltrainingen aan de orde. Door de toename van het aandeel niet-Nederlanders in de bezetting zowel op kantoor als in de fabriek worden ook deze cursussen erg goed bezocht.

 

Organisatie

Het Competence Development Center is gevestigd in Bio Base Europe Training Center in Terneuzen, waar de directie (Jean-Paul Leenknegt) is gevestigd, de operations manager Rob Mutsaers wekelijks te vinden is en waar een groot deel van de trainingen plaatsvindt. De back office, waar met name de administratie en organisatie van de trainingen plaatsvindt, werkt vanuit Brielle, vanuit de kantoren van samenwerkingspartner TEM (Training en Event Management). Suzy van Aartsen, Marscha Assenberg, Jeanine van Drunen zijn de collega’s die er steeds weer in slagen de trainingsbehoefte en planning in goede banen te leiden. Projectmatige ondersteuning vindt met name plaats door Lau van der Post, terwijl de marketing ondersteuning door Wout de Bock wordt ingevuld.

 

Ambitie

De ambitie van Bio Base Europe Coöperatie en daarmee het CDC, is immers om haar gezamenlijke infrastructuur verder uit te bouwen en te verankeren en daarmee ook voor andere bedrijven en organisaties in de regio beschikbaar te maken.
Vanuit deze ambitie kijken we terug op een succesvol 2019, met bijzondere projecten en ontwikkelingen, waarover we u in deze nieuwsbrief willen graag informeren. Namens Raad van Toezicht en bestuur wenst Bio Base Europe Coöperatie u in ieder geval fijne feestdagen en goed begin van het nieuwe jaar toe.

Jean-Paul Leenknegt
Bio Base Europe Coöperatie/ Competence Development Center
Bestuurder- directeur

 

(Om)scholingstrajecten

Vlaams

(Om)scholingstrajecten

Nederlands