home

Support voor TA Trinseo succesvol afgerond

Trinseo_Logo

19-5-2020

Voor de Turnaround EBSM-4 2020 van Trinseo in Terneuzen heeft het Competence Development Center (CDC) in nauwe samenwerking met Trinseo de turnaround veiligheidsinstructies ontwikkeld en uitgevoerd. Zo’n 1200 medewerkers zijn in de periode februari tot midden april 2020 succesvol getraind en gebadged.

TA Trinseo CDC

Vanuit het Bio Base Europe Training Center konden medewerkers individueel op afspraak de TA-instructie volgen. Als men de TA-instructie met een positief resultaat hadden afgerond, ontving degene een TA-helmsticker en kon men een contractorspas afhalen. Veel contractors maakten gebruik van de gelegenheid vooraf de instructie online of in meetings met gekwalificeerde eigen trainers te volgen, waardoor de doelstelling van 80% vooraf getraind ruim gehaald werd.

Het is voor de tweede keer dat deze vorm van Turn Around support service door het CDC vanuit Bio Base Europe Coöperatie werd uitgevoerd. In de herfst van 2019 had het CDC al eerder de poort- en veiligheidsinstructie ontwikkeld en getoetst voor de LHC-onderhoudstop Dow Benelux in Terneuzen. Toen werden er ruim 5500 medewerkers en contractors getoetst en van passen voorzien.

Eén van de voordelen is dat de grote drukte bij de poort word weggehaald. Daarnaast is het vastleggen en toegankelijk maken van de contractorgegevens in een centrale database een groot pluspunt. Verder dienen er minder verschillende passen te worden uitgegeven en werden de trainings- en toegangsgegevens benaderbaar werden gemaakt voor verschillende gebruikers.

Het CDC heeft een aparte website ingericht (www.cdcsupport.nl) voor de TA support services. De website is bedoeld als informatieverstrekker voor werknemers van de asset owner en contractors die gaan werken tijdens de TA. Daarnaast heeft de website een planningsmodule, waar werknemers en contractors een reservering voor de instructie kunnen maken. De website zal in de toekomst vaker ingezet worden voor onderhoudstops te faciliteren. Op deze manier streeft CDC ernaar niet alleen de lidbedrijven, maar ook andere asset owners in de regio te ontzorgen bij de organisatie van veilig werken tijdens grote onderhoudsstops.

(Om)scholingstrajecten

Vlaams

(Om)scholingstrajecten

Nederlands