home

Grote belangstelling voor CDC-taaltrainingen

19-12-2019

Sinds 2015 worden medewerkers van verschillende bedrijven in onze regio via het Competence Development Center (CDC) bijgeschoold in diverse buitenlandse talen. Voornamelijk waren dit individuele lessen Nederlands voor anderstalige medewerkers. Tevens werden er lessen Technisch Engels gevolgd zowel individueel als klassikaal. DOW Benelux en DBIC waren daarin belangrijke partijen voor het CDC.


Met de forse uitbreiding van DBIC ontstond de behoefte aan klassikale taaltrainingen in, met name, de Nederlandse taal. Dit om startende expats zich sneller in Nederland thuis te laten voelen. Zowel bij Nederlandse collega’s op de werkvloer als in de sociale omgang buiten het werk.


Sinds februari 2018 hebben al meer dan 230 studenten een klassikale taaltraining gevolgd Een intake vormt de start om tot taalniveau-indeling te kunnen komen. De cursus wordt zowel bij DBIC zelf, als in de avonduren bij Bio Base Europe Training Center verzorgd. In het najaar zijn weer nieuwe groepen gestart. Vanaf januari 2020 staan er reeds trainingen voor diverse taalniveaus gepland.


Hierbij enkele reacties van de cursisten


First of all, please allow me to say that me and my colleagues from the Tuesday A2 to B1 group are absolutely amazed and grateful for the highest quality Dutch lessons you have had with us!

The trainer, was very good. She tried to adopt to the needs of each student and to teach each of us on our level.

• Everything was great with the training, our docent was open to every question.

Hoewel met name DOW en DBIC de behoefte voelden om medewerkers taaltrainingen aan te kunnen bieden, verwacht het Competence Development Center meer vraag naar dit soort cursussen. Niet alleen de ontwikkelingen binnen multinationale procesbedrijven in onze regio, maar ook de ontwikkelingen in de zorg en andere sectoren zullen vele nieuwe medewerkers naar Zeeland trekken. Een belangrijk deel hiervan zal uit het buitenland komen.


Voor een goede integratie van buitenlandse medewerkers in onze regio, is basiskennis van het Nederlands een belangrijk uitgangspunt. De kans op succesvolle en langdurige tewerkstelling zal aanmerkelijk worden vergroot door kennis van de Nederlandse taal en daarmee een betere sociale integratie. Goed voor werknemer en werkgever.

 

(Om)scholingstrajecten

Vlaams

(Om)scholingstrajecten

Nederlands