home

BHV training in Corona-tijd

BHV1

20-10-2020

Door de wereldwijde pandemie hebben ook de BHV trainingen zich moeten aanpassen. Het CDC biedt ook in deze tijd BHV training aan . Albert Dijkstra van opleider BHV Training Zeeland legt uit wat er allemaal is veranderd, en wat de gevolgen er van zijn.

“Eerst en vooral is het theoretische gedeelte van de training een e-learning geworden.” legt Dijkstra uit. “De cursisten moeten eerst thuis online de theorie bestuderen alvorens het praktijkgedeelte op locatie afgelegd kan worden.” De e-learning bestaat uit filmpjes, artikelen, vragen en een examen. Hierbij wordt de voortgang gemonitord, zodat er niks overgeslagen kan worden. Zonder een certificaat voor succesvolle afronding van de theorie kan niet aan de praktijk worden begonnen.

BHV5

De veranderingen bij de praktijktrainingen zijn ook groot. Zo is er een speciaal lokaal ingericht in het BBETC waarbij elke cursist 2 meter van elkaar vandaan zit. Hoewel het lokaal (de workshopruimte) zeer ruim is, beperkt dit het aantal deelnemers tot maximaal 12. Daarnaast is er op elk tafeltje voldoende desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes aanwezig. Iedere cursist krijgt ook zijn eigen longmasker, om besmetting te voorkomen.

De oefenpoppen hebben tegenwoordig geen kleding en geen benen, zodat deze sneller gedesinfecteerd kunnen worden na een individuele oefensessie. Daarnaast mogen de cursisten ook geen verbanden bij elkaar leggen. Deze moeten ze bij zichzelf proberen aan te leggen.
Dijkstra geeft aan dat het wennen was, maar wel goed te doen is. Een positief effect is dat de e-learnings zo goed bevallen en ook na de Covid-crisis ingezet zullen gaan worden. Voor de praktijk component zal het in de toekomst wel wenselijk zijn om de oefeningen weer zonder beperkingen te kunnen uitvoeren.

 

 

(Om)scholingstrajecten

Vlaams

(Om)scholingstrajecten

Nederlands